BAKAN TEKİN, GÜRCİSTAN EĞİTİM BAKANI AMİLAKHVARİ İLE BİR ARAYA GELDİ  
BAKAN TEKİN, GÜRCİSTAN EĞİTİM BAKANI AMİLAKHVARİ İLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN TEKİN, GÜRCİSTAN EĞİTİM BAKANI AMİLAKHVARİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, resmî ziyaret kapsamında Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze ile birlikte Ankara'ya gelen Gürcistan Eğitim, Bilim ve Gençlik Bakanı Giorgi Amilakhvari ile görüştü.


Bakan Tekin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen görüşmede, öncelikle görevine yeniden atanan Gürcistan Eğitim, Bilim ve Gençlik Bakanı Giorgi Amilakhvari'yi tebrik etti.

 

Görüşmede, müzakerelerinde son aşamaya gelinen eğitim alanında iş birliği anlaşması değerlendirildi.

 

Bakan Yusuf Tekin, Gürcistan'ın eğitim alanında başlatmış olduğu kapsamlı reform sürecine özellikle mesleki eğitim alanında destek verilebileceğini, Türkiye'nin bu alandaki tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti.

 

Tekin, şu değerlendirmede bulundu: İki ülke arasındaki ilişkileri daha ileri seviyelere taşımak için gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmelerimiz kapsamında mesleki eğitimde iş birliği, Türkçe öğretimi, Türkiye Maarif Vakfımızın faaliyetleri ve birçok farklı konuda fikir alışverişinde bulunduk."

 

Tekin, iki dost ve komşu ülkenin eğitim iş birliklerinin daha ileri noktaya taşınması temennisinde bulunuldu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.